Sunday 15 November 2009

Epiloog

London, Suurbrittannia. Polegi ammu proovinud nii, et lähed lennujaama kohale, ostad infoletist pileti, ja sõidad ... kuskile. Minu puhul siis Bamakost läbi Ouagadougou ja Tripoli Londonisse. Juka jäi veel nädalaks Malisse, lubas minna bussiga (häh!) lõuna poole 12nda laiuskraadiga flirtima. Järgmiseks reedeks on Jukal pilet Kairosse, kus tema seiklused jätkuvad.



Suusi ja Kotilda peaksid praeguseks olema oma väikese kastiga Addis Abbeba lennujaamas Etioopias. Hoian neile pöialt, et maailma parim maratonijooksmisrahvas ei unustaks neid Londoni lennuki peale tõstmast.

Ma ise vaatan seda kaarti ja tundub, et see 6500km ei olnudki suurt midagi. Kurb muidugi, et ei saanud edasi minna. Paar aastat tagasi jälgisin ise suure põnevusega Rebaseonu seiklusi Aafrikas. Kui tahate teada, mis oleks edasi tulnud, siis lugege tema reisikirjast. Veidi varemast ajast on paar rida selle kohta, kuidas kolm poissi käisid gaasiavarii bussiga Elevandiluurannikul. Buss sinna välja ei jõudnud, aga see on üks maailma parima nimega riike, kuhu oleks meeleldi isegi vaatama läinud.



Reisi jooksul on paar sõpra kirjutanud, et tahaks hirmsasti ka tulevikus mõnd sellist rännakut ette võtta. Ma ise tahaks ka ja ilmselt tulebki võtta, ei tea veel kuhu ainult. Arvan, et kõige kasulikum oleks leida netist keegi, kes sõidab minu rattaga sihtpunkti ja siis ise sõidaks sealt tagasi. Teine võimalus oleks otsida kohapealt mõni rännumees, kelle oma ära osta ja siis reisi lõpp-punktis uuesti edasi müüa.

Kasutamiseks neile, kes kunagi võibolla midagi sarnast plaanivad, siis meie kuu pikkuse rännaku kuluartiklid inimese/ratta kohta olid umbes järgmised:
Motika tagasilend: 600€
Inimese tagasilend: 350€
Kütus: 250€
Motode kummid, ketid: 250€
Praamipiletid: 160€
Viisad, piirid: 50€
Hotellid (10 ööd): 120€
Söök, jook: 150€

Kui selle motikate tagasilennutamise saaks asendada mõne nutikama lahendusega, siis saaks peaaegu 1000€ või õppelaenuga ära käia. Minu jaoks oli muidugi absoluutselt soodsam kuu aega aafrikas reisida, kui Londonis igapäevaselt naelu restoranitoidu ja leige pubiõlle vastu vahetada.

Meiega jätsid selleks korraks hüvasti hulk lõbusaid selle. Eks kunagi näeb jälle,



Paar viimase päeva klõpsu jäädvustasid turul Jacko bränditud bääääd reisilaadja ...



... ja hämmastava nimega klubi linnas, kus ei tohiks olla eriti palju klubinimesid ära võetud. A ju siis oligi väga lühike fantaasia.



Precis: This is the end! ... and the beginning of the 'next time'.