Saturday 24 October 2009

Piste ja soe päike

Tarfaout, Maroko. Laiuskraad 29. Väga aeglaselt liigume edasi - 300 km päevas on üsna raske saavutada. Kui ennem kiitlesin, et on veel mitusada kilomeetrit asfalti, siis seda polnud - oli hoopis 70 kilti pistet. Algul päris hea kruusatee, siis rööpad jõeületused, jne.



Kui teisele poole välja jõudsime, oli Kotilda 8 hammast välja sülitanud (nagu korralik araabia mees). Tagumisest hammasrattast. Pool päeva läkski siis uue hammaka alla putitamise peale. Nii palav, et ei viitsinud ketti vahetama hakata, kuigi vist oleks pidanud. Nende poiste juures tegime, kes pildile jäid. Pärast tublid poisid valmistasid meile oma kodus ka teed ja couscous.



Siin pildil on üks lõunasse lennanud noarootsi sookurg, ouedis jalgu loputamas. Minu riietes on tunda juba evolutsiooni esimesi samme, enne tuleks ära pesta, kui nad rääkima õpivad. Kui öösel telgis külmaga jope näo peale tõmbasin, tuli küll okserefleks. Eks teisel pool peseme.



Võtsime siin veel kiire tee (pildil minu pärlitega Chanelid), ja paneme edasi. Täna veel 50 kilti pistet GPS järgi.



Parajasti on käimas ka Paris-Dakari ralli asemik Heroes of the Legend, mis asutati siis kui päris ralli Lõuna Ameerikasse ära kolis. Mõnede päevade pärast peaks mehed siit mööda tuhisema.

Précis: going a bit slow, today will descend from Anti-Atlas to the desert floor through a gorge promising supreme views.